Admin Admin
المساهمات : 111 تاريخ التسجيل : 30/06/2010
| موضوع: طريقة عمل كنافة محشية بالمكسرات و الكريمة الإثنين يوليو 12, 2010 9:01 pm | |
| الكمية تكفي: 10 أشخاصوقت التحضير: 20 دقيقةوقت الطهي: 30 دقيقة المقادير: نص كيلو كنافة كوب شامل مجموعة من المكسرات المفرومة (اللوز + البندق + عين الجمل + الفستق) كوب من الكريمة عبارة عن: ( كوب من اللبن نص الكمية تخلط مع النشا و النص الثانى يغلى على النار ثم يضاف الية النص الذى مضاف الية 3 ملاعق من النشا ويقلب بسرعة الخليط الى ان يغلظ القوام ثم يرفع من على النار ويضاف الية ملعقتين من السمن وملعقتين من الكريم فرش ويترك جانبا الى وقت الاستعمال) التحضير: 1-تقطع الكنافة الى قطع صغيرة ثم يضاف اليها مقدار من السمن الى ان تتشرب السمن تماما
2-ثم نقسم المقدار الى اثنين نضع النصف الاول فى الصنية ونضغط علية جيدا
3-ثم نضع الحشو المكسرات فى نصف الصنية والنصف الثانى نضع الكريمة
4-ثم نضع الجزء الثانى من الكنافة ونضغط بالراحة عليها ونرش على الوجة قليل من السمن
الطبخ: ثم ندخلها الفرن الى ان يتحمر الوجة
وتخرج من الفرن ونسقيها الشربات المجهز سابقا وبارد [img] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/img] | |
|
Roraa
المساهمات : 3 تاريخ التسجيل : 18/07/2010
| موضوع: كل سنة و انتم طيبين الأحد أغسطس 01, 2010 3:15 am | |
| اول مرة اعرف ان الكنافة بالكريمة و المكسرات علي بعض اللي اعرفه انها يا بده يا بده كل علي حده وكل سنة و انتي طيبة | |
|
Admin Admin
المساهمات : 111 تاريخ التسجيل : 30/06/2010
| موضوع: رد: طريقة عمل كنافة محشية بالمكسرات و الكريمة الأربعاء أغسطس 04, 2010 10:38 pm | |
| علي فاكرة الكنافة بالكريمة انا دايما بحط معاها مكسرات علشان اللي مش بيحب الكريمة ياكل مكسرات والعكس وكل سنة وانتي طيبة يا جميلة | |
|